Dragi pacijenti, ukoliko se suočavate sa problemom erektilne disfunkcije, niste sami.

ED je stanje koje pogađa milione muškaraca širom sveta. Dobra vest je to, da danas potoje efikasna tretmanska rešenja.

Mnogi slučajevi ED uzrokovani su vaskularnim smetnjama. LiSWT je relativno nova i inovativna metoda tretiranje vaskularne erektilne disfunkcije.

Metoda je bezbolna i mnogi pacijenti prijavljuju znatno poboljšanje, u postizanju erekcije, već posle par nedelja.

Erektilna disfunkcija

ED je učestali seksualni poremećaj. Muškarci pogođeni ED imaju uporan problem postizanja i održavanja erekcije, dovoljno čvrste, da imaju seksualni odnos i ako su seksualno stimulisani.

Erektilna disfunkcija (ED) predstavlja poremećaj u kojem muškarac ne može da postigne i/ili da održi erekciju koja je dovoljno jaka ili traje dovoljno dugo kako bi se postigao zadovoljavajući seksualni odnos.

U pitanju je čest problem koji uzrokuje puno frustracije i stresa. Erektilna disfunkcija se može pojaviti u bilo kojoj dobi. Iako je češća kod starijih muškaraca, ovaj problem je sve rasprostranjeniji čak i kod muškaraca mlađe dobi.

Uzroci problema sa erekcijom

Uzroci problema sa erekcijom mogu biti fiziološki ili psihološki.

 • Fiziološki uzroci uključuju bolesti srca, dijabetes, hipertenziju, unutarnje bolesti prostate, aterosklerozu i druge zdravstvene stanja.
 • Psihološki uzroci uključuju stres, depresiju, anksioznost i druge mentalne zdravstvene probleme. U najvećem broju slučajeva, ukoliko problem ne zahteva operativno lečenje, problem sa erekcijom može se rešiti iz pomoć usmerene terapije (LiSWT tretmana).

NA KOJI NAČIN DELUJE LiSWT TERAPIJA?

LiSWT aparat proizvodi talase niskog intenziteta.

Aparat je mali uređaj nalik štapiću koji tokom tretmana koristi ciljane zvučne talase da stimuliše tkivo penisa i da podstakne protok krvi, što takođe može da ubrza proces zarastanja i regeneracije mekog tkiva u polnom organu.

Takođe se pokazalo da udarni talasi niskog intenziteta podstiču kreiranje novih krvnih sudova i poboljšavaju protok krvi u penisu, što je neophodan uslov za erekciju.

Kako izgleda tretman?

Ova procedura se izvodi u ordinaciji za pregled i ne zahteva anesteziju.

Pre tretmana nije neophodna nikakva prethodna priprema.

Tokom same procedure, shock wave expert koji izvodi tretman će pomerati uređaj koji je nalik štapiću oko različitih oblasti vašeg penisa.

Uređaj emituje nežne impulse koji pokreću protok krvi. Sam tretman nije nimalo bolan, ali može biti malo neprijatan za pacijenta.

Tretman traje oko 30 minuta nakon čega možete otići kući.

Većini pacijenata savetije se vraćanje normalnim aktivnostima već dan nakon terapije, a sve dodatne informacije dobićete od našeg urologa koji će vas detaljn uputiti u celu proceduru i način ponašanja nakon iste.

Uzroci i terapija

Stanje ED može biti fizičkog ili psihološkog porekla.

Jedan od glavnih uzroka je prekinut dotok krvi do penisa. Količina krvi u pokrovnim telima nije dovoljna da izazove erekciju.

Ova vrsta ED naziva se vaskularna erektilna disfunkcija.

LiSWT TERAPIJA ZA EREKTILNU DISFUNKCIJU

LiSWT se koristi za lečenje ED još od 2010.

Tokom tretmana, udarni talasi niskog intenziteta aplikuju se na različite delove penisa. Terapija je jednostavna i ne zahteva anesteziju.

Krvna cirkulacija je povećana

LiSWT terapija stimuliše stvaranje novih krvnih sudova i pokrivajućih tela.

Ovo poboljšava pritisak krvi u penisu, što može pozitivno uticati na postizanje erekcije. Jedan tretman traje oko 15 minuta. Generalno je potrebno, u proseku, 6-10 tretmana.

Šta su udarni talasi?

Udarni talasi predstavljeju visoko energetske zvučne talase.

U svetu medicine koriste se za tretiranje različitih medicinskih stanja još od 1980. (ortopedija).

U poređenju sa operativnim zahvatima LiSWT terapija je neinvazivna metoda.

To znači da su udarni talasi generisani i aplikovani na spoljašnjim delovima tela (ekstrakorporalno) i da u terapijskom smislu prolaze kroz kožu do samog tkiva.

Ovo je razlog naziva ove metode LiSWT. U zavisnosti od mesta aplikovanja koriste se talasi niske ili visoke snage. Glavna prednost ove inovativne metode lečenja predstavlja činjenica da nema rizika ili neželjenih dejstava.

LiSWT TERAPIJA U TERAPIJI UROLOŠKE I EREKTILNE DISFUNKCIJE

Uređaj

DUOLITH SD1 “ultra“ efektivno se koristi u tretmanima erektilne disfunkcije vaskularnog porekla, INDURATIO PENIS PLASTICA (IPP) i hroničnog sindroma bolova u karlici (CPPS).Uspeh u lečenju ovih indikacija putem LiSWT talasa dokazan je u naučnim studijama.

Efektivnost ove moderne opreme determinisana je individualnim odabirom vrste, snage i dužine samih udarnih talasa. Duboki slojevi tkiva sa lakoćom mogu biti tretirani.

Sa velikom zonom fokusa lako je pristupiti mestima sa visokom ocenom za preciznost. Ovi tehnički podaci takođe demonstriraju superiornst tretmana u poređenju sa ostalim ESWT aparatima. Zahvaljujući dubini samog fokusa, udarne talase potrebno je aplikovati sa jedne strane penisa.

Prednosti :

 • Terapija bez medikamenata i operacije
 • Kratko trajanje tretmana
 • Nema neželjenih dejstava
 • Nije potrebna anestezija

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunskija je seksualna disfunkcija koja je povećavajuće preva- lentna sa godinama. Muškarci sa erektilnom disfunkcijom nisu u mogućnosti da razviju ili još gore da održe erekciju, dovoljnu za seksualni odnos i ako su seksualno stimulisani. Većina ED slučajeva je vaskularnog porekla kada se ED tretira LiSWT terapijom, aplikuju se udarni talasi niskog intenziteta na različite zone penisa i perineuma

INDURATIO PENIS PLASTICA

IPP poznata i kao Pejronijeva bolest je generalno progresivna bolest. Većina muškaraca primeti prisustvo oboljenja kada osete zgusnute čvoriće tzv. „plak“ pod kožom penisa. Kako oboljene napreduje može se pojaviti bol nevezano od erekcije i penis se zakrivljuje tokom iste, što može otežati ili onemugućiti seksualne odnose. Tokom tretmana IPP, tretiraju se bolne tačke u samom penisu.

Hronični bolni sindrom karlice

CPPS je okarakterisan bolovima u regiji karličnog dna. Dalji simptomi su problemi sa mokrenjem bez simptoma i dokaza o infekcijama urinarnog trakta. U pojedinim slučajevima dolazi do erektilne disfunkcije. LiSWT se izvodi koristeći perinealni pristup, tretirajući prostatu i karlično dno.

Lečenje problema sa erekcijom u Uronovi

Za lečenje problema sa erekcijom i potencijom u centru Uronova zadužen je naš tim lekara na čelu sa urologom specijalistom dr Milanom Višekrunom.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije.

PROGRAM LEČENJA

tri koraka do čvrste i jake erekcije

1. SPECIJALISTIČKI PREGLED

dr Milan Višekruna specijalista urolog

 • Pregled urologa podrazumeva konsultativno specijalistički pregled i razgovor sa pacijentom, kao i kreiranje anamneze.
 • Na pregledu doktor predlaže dinamiku dolaska na terapije.

2. TERAPIJA

bezbolne neinvazivne terapije

 • Lečenje erektilne disfunkcije podrazumeva 6 bezbolnih terapija LiSWT, koji se rade jednom ili tri puta nedeljno.
 • U slučaju Pejronija, CPPS-a ili HFS sindroma neophodno je 9 terapija.

3. KONTROLA

kontrola nakon poslednje terapije

 • Kontrolni pregled se podrazumeva nakon poslednje terapije.
 • Pacijent dobija izveštaj o urađenim terapijama i ostaje u kontaktu sa doktorom putem emaila.

ZAKAŽITE PREGLED

Zakažite pregled i konsultaciju kod urologa dr Milana Višekrune na telefon 062 616 804.

Celokupan program lečenja se sastoji od 6 bezbolnih 20-tominutnih terapijskih procedura koje se izvode jednom do tri puta nedeljno u zavisnosti od rezultata urološkog pregleda.

Cena svake terapijske procedure je 25.200 RSD

Cena pregleda je 6.000 rsd, sa ultrazvukom 8.000 rsd.