ili

pošalji poruku

impotencija
29 MAR

IMPOTENCIJA– UZROCI I SIMPTOMI

by Uronova

Normalna seksualna aktivnost ima brojne benefite na organizam. Osim mogućnosti dobijanja potomstva, važno je i uživanje, bliskost sa partnerom i brojne fiziološke prednosti koje nastaju usled seksualnog čina. Upravo zbog toga, ako je muškarac impotentan imaće ne samo fizičke manifestacije već i psihološke posledice koje utiču na normalno funkcionisanje.

Impotencija je jedno od čestih stanja koja se mogu razviti u različitom životnom dobu muškaraca. Procenjuje se da se svaka deseta osoba barem jednom suoči sa erektilnom disfunkcijom, a do 2025. godine će najverovatnije oko 322 miliona muškaraca imati neki oblik impotencije.

Pošto broj obolelih rapidno raste, važno je ukazati na uzroke impotentnosti, simptome i načine lečenja pa da se ni jedan muškarac ne oseti usamljeno ili posramljeno jer je veliki broj onih koji imaju slične tegobe.

Pregled urologa je neophodan jer impotentan muškarac može imati i neke oblike kardio-vaskularnih problema ili druge bolesti pa je važno otkriti prave uzroke i lečiti ih na pravi način.

Vreme je da se razbiju tabui i da se ukaže na značaj prevencije i lečenja impotencije.

Šta je impotencija?

Impotencija kod muškaraca se definiše kao stanje koje dovodi do nezadovoljavajućeg seksualnog odnosa usled nemogućnosti nastanka ili održavanja erekcije.

Ovakva situacija se može događati povremeno, ali to ne znači da je potencija narušena već se kao problem računa samo ako se stanje ponavlja tokom 6 meseci u više od 50% odnosa smatra se da postoji erektilna disfunkcija.

Sve se češće javlja i problem sa erekcijom kod mladih, a na žalost se pomoć traži tek kada situacija uznapreduje i kada se jave i psihološke i fizičke manifestacije osnovnog problema.

Lečenje impotencije u Uronova centru

Kada je u pitanju impotencija lečenje obuhvata prvenstveno delovanje na osnovni uzrok, a najbolje su ne invazivne metode koje donose dobre rezultate bez operacije i agresivnog lečenja. najefikasnije lečenje impotencije, bez operacije i bezbolno se radi uz pomoć LiSWT regenerativne terapije kao revolucionarnog postupka za stvaranje bolje prokrvljenosti u penisu.

Uronova Centar je pravo mesto za lečenje erektilne disfunkcije jer dokazano donosi poboljšanja i leči impotenciju bez lekova, operacije i sličnih invazivnih rešenja.

Stručan tim predvodi Dr Milan Višekruna , specijalista urologije sa višegodišnjim iskustvom u lečenju impotencije čelu sa Dir. Nenadom Nešićem , pa zato postižu veliki uspeh u delovanju na problem sa erekcijom.

Zakažite pregled u Uronova Centru na broj telefona 062/ 616804 i napravite prvi korak ka zdravijem životu.

impotencija

Impotencija simptomi i kako prepoznati ozbiljan problem?

Kada je u pitanju impotencija simptomi su jasni i manifestuju se kao nemogućnost postizanja i održavanja erekcije. Erektilna disfunkcija se potvrđuje onda kada se stanje ponavlja u određenom vremenskom periodu i utiče na normalan seksualan odnos.

Pored tih osnovnih pokazatelja, često se javlja i problem prerane ejakulacije i smanjenje libida pa situacija pogađa i partnera, ali često i čitavu porodicu i utiče na normalno funkcionisanje.

Simptomi impotencije variraju, kako od uzroka tako i od napredovanja bolesti pa impotentan muškarac može iskusiti različite manifestacije.

Uzroci koji dovode do impotencije

Ako se potvrdi da je dijagnoza impotencija uzroci se dele na dva osnovna najveća uzroka, fizički i psihički uzrok. Ipak, koji god primarni uzrok bio, on će imati obe manifestacije pa psihički problem ima i fizičke manifestacije, a fizički uzrok svakako pravi i psihološku barijeru.

Ipak, važno je da lekar specijalista, urolog, postavi dijagnozu i utvrdi uzrok jer od toga zavisi i lečenje.

Psihički uzrok erektilne disfunkcije je zastupljen u oko 10% slučajeva. Urolog će utvrditi postoji li fizički problem i savetovati psihološko savetovalište koje može mnogo da pomogne u lečenju impotencije kod muškaraca.

Kod muškaraca se često javlja osećaj niže vrednosti, straha od neprihvatanja okoline , sramote i izbegavanja razgovora o problemu pa se teško odlučuju na pregled i prihvatanje činjenice da im treba pomoć. Kada se prevaziđe blokada i problem nestaje.

Daleko češći uzroci nastanka problema sa potencijom se krije u fizičkim uzrocima i to su najčešće:

Svi ovi fizički uzroci u dužem periodu stvaraju i psihološke poteškoće pa je savetovanje sa psihologom uvek dobra opcija i može da pomogne da impotentan muškarac shvati da ima podršku okoline i da nije usamljen u svom problemu. Ipak, za lečenje je neophodno i uticati na fizički aspekt problema što donosi rešenje.

Impotencija kod mladih i neophodnost promene životnog stila

Ni mlađi muškarci nisu pošteđeni problema sa potencijom i sve je više onih koji imaju poteškoće sa ostvarivanjem i održavanjem erekcije. Često se događaju i drugi problemi kao što je prerana ejakulacija, ali i iznenadan gubitak libida pa se impotencija kod mladih vrlo često sreće.

Prvi korak u lečenju je promena životnih navika koje utiču na potenciju. Neophodno je da se u prvom redu radi na:

Cigarete i alkohol su svakako problem koji ostavlja trajne posledice. Na ovaj način se uništavaju krvni sudovi, ali i slabi srce što svakako dovodi do erektilne disfunkcije.

Smanjenje kilograma je drugi činilac koji je neophodan za popravljanje libida i potencije jer gojaznost je uvod u razvoj drugih bolesti među kojima je problem impotencije. Zdrava, umerena ishrana može mnogo da pomogne, ali i fizička aktivnost koja je i sama neophodna svakoj impotentnoj osobi.

Više fizičke aktivnosti i san donosi dobro kardio-vaskularnom sistemu, a to utiče i na potenciju. Osim toga, postoji program vežbanja koji ciljano deluju na bolju prokrvljenost penisa, a samim tim i poboljšanje seksualnog živ

Stres je neprijatelj libida i pravi psihološku barijeru normalnom seksualnom odnosu. Ako je svaki dan ispunjen stresom, a ne umemo da se nosimo sa njim, on će izazvati problem sa erekcijom kod mladih, ali i kod starijih osoba.

Jednostavno, bez obzira sto ne postoji dublji uzrok, impotencija će ostaviti velike posledice.

Kegelove vežbe za bolju erekciju služe za jačanje perinealnih mišića, mišića između anusa i penisa. Stiskanje ovih mišića po 5-10 sekundi u seriji od po 10-20 ponavljanja nekoliko puta dnevno što će ojačati mišiće i podstaći bolju prokrvljenost.

Pored kegelovih vežbi i jačanje mišića karlice može da pomogne da se erekcija brže dostigne i traje duže. Najprostije kontrakcije mišića u dnu leđa, u sedećem ili ležećem položaju donose odlične rezultate i pomoći će u održavanju jake mišićne mase što će opet kroz bolju prokrvljenost penisa doneti kvalitetnu erekciju.

Prirodni lekovi koji doprinose poboljšanju potencije

Da bi se izlečila impotencija prirodni lekovi su neophodan deo terapijskih protokola i svakako dobar način da se pomogne da se potencija kod muškaraca poboljša, a problemi budu blaži i ređe se javljaju.

Biljni suplementi su svakako odličan način da se bez štete po organizam, vitaminima i mineralima, osnaži krvotok i tako utiče na potenciju.

Ne stidite se, sa impotencijom se bore mnogi, zakažite pregled na broj 062/ 616804

Zakažite svoj pregled na broj telefona 062/616804 i na jednom mestu postavite dijagnozu i lečite erektilnu disfunkciju na najefikasniji način.

Sprečite progresiju bolesti, otkrijte uzrok i sačuvajte svoje zdravlje. Ne dozvolite da impotencija utiče na vaš život, izlečite je na vreme i promenite svoj život na bolje!

KONTAKT