Salus Talent Pro je visoko induktivni elektromagnet, koji emituje magnetnu indukciju jačine do 3 Tesle i frekvencu od 1 do 100 Hz, za razliku od standardnih magneta čija je jačina znatno niža i iznosi od 10 do 50 mT ili manje.

Njegova magnetna indukcija ima terapeutsko dejstvo zahvaljujući dubinskoj moći prodiranja u tkivo i stimulisanju putem precizne aplikacije elektromagnetnog polja.

Aparat stimuliše nerve, mišiće, krvotok i limfotok. Tokom terapijskog postupka pacijent ne oseća bol, već samo blage vibracije.

Nakon terapije Salus talent magletom dolazi do rapidnog smanjenja bola i opšteg povećanja otpornosti organizma stimulacijom prozvodnje limfocita.

oprema

Šta je hronični karlični bol - CPPS

Uzroci bola u predelu karlice mogu biti brojna zdrastvena stanja. Međutim, hronični bol u karlici koji pacijent oseća duže od tri meseca može ukazati na sindrom hroničnog karličnog bola, poznatijeg kao CPPS.

Pod uslovom da putem briseva nije registrovano prisustvo mikroorganizama i postojanje infekcije, a bol se i dalje javlja, postoji osnovana sumnja da je uzrok hroničnog bola upravo CPPS.

Iako se može javiti nezavisno od starosnog doba, CPPS se najčešće javlja između 35–45-te godine života.

Glavni simptomi CPPS-a

Glavna karakteristika i simptom CPPS-a je hronični bol u karlici koji se neretko širi i na područje genitalija. CPPS je ponekad praćeni i problemima sa učestalim ili bolnim mokrenjem, kao i osećajem nepotpunog pražnjenja bešike.

Pacijenti usled hroničnog bola u karlici neretko imaju smanjen libido ili probleme sa postizanjem i održavanjem erekcije. Zatim, može doći do bola tokom erekcije i bolnih ejakulacija.

Propratni, nešto ređi simptomi CPPS-a mogu biti umor, bol u mišićima ili zglobovima, problemi sa spavanjem ili gastrointestinalni simptomi poput osećaja nadutosti.

Kako razlikovati simptome CPPS-a od problema sa prostatom?

Muškarci često mogu simptome CPPS-a pogrešno okarakterisati kao probleme sa prostatom, pre svega zbog sličnih simptoma koje ova stanja uzrokuju. Karakteristične tegobe problema sa prostatom, poput benignog proširenja prostate ili prostatitisa, mogu biti:

  • Česta potreba za mokrenjem, posebno noću.
  • Poteškoće pri započinjanju mokrenja ili održavanju protoka mokraće.
  • Slab protok mokraće ili osećaj nedovoljnog pražnjenja bešike.
  • Bol ili nelagoda u području prostate.
  • Krv u urinu.
  • Infekcije mokraćnog trakta koje se često ponavljaju.

CPPS, s druge strane, nije uvek direktno povezan s problemima sa prostatom, ali često ima slične simptome.

Dijagnostika hroničnog karličnog bola

Postavljanje dijagnoze CPPS-a je prilično izazovno i u nekim slučajevima može proći dosta vremena pre nego što se postavi prava dijagnoza.

Pacijenti sa CPPS-om neretko prolaze kroz dugotrajan proces dijagnostike, što je za većinu pacijenata veoma frustrirajuće.

Simptomi CPPS-a mogu biti nespecifični i slični simptomima drugih uroloških ili gastrointestinalnih problema, što dodatno otežava dijagnostiku.

Zbog toga je bitno obratiti se iskusnom urologu koji će pravovremeno prepoznati specifičnost CPPS-a i postaviti ispravnu dijagnozu i u skladu sa tim Vam preporučiti i adekvatnu terapiju.

Uronova garantuje 100% uspešno lečenje CPPS-a Salus Talent Pro magnetom

Dosadašnje lečenje CPPS-a se primenjivalo kroz fizikalnu terapiju, propisivanje analgetika i menjanje nezdarvih životnih navika. Međutim, ovakav terapijski pristup nije davao dovoljno efikasne rezultate u svim slučajevima.

Uronova centar sprovodi lečenje CPPS-a primenom inovativnog, visoko frekventnog Salus Talent Pro magneta u kombinaciji sa LiSWT regenerativnom terapijom. Kombinacijom ove dve terapijske metode garantujemo 100% uspešno lečenje i nestanak bola u karlici.

oprema

Kako izgleda terapijski postupak Salus Talent Pro magnetom?

Pacijent tokom terapijskog postupka sedi na stolici ispod koje je pričvršćen Salus Talent Pro aparat. Pacijent je potpuno obučen tokom terapije, bez direktnog kontakta sa aparatom.

Čitav postupak je potpuno bezbolan, pacijent može osetiti samo blage vibracije u predelu karlice, bez ikakvih neprijatnih senzacija. Postupak je potpuno bezbedan, bez neželjenih efekata i kontraindikacija i dovodi do rapidnog smanjenja bola kod pacijenata sa CPPS-om.