ili

pošalji poruku

problem sa potencijom
10 NOV

IMPOTENCIJA – PROBLEM SA POTENCIJOM

by Uronova

Rešite problem impotencije uz pomoć savremene LiSWT regenerativne terapije

Ubrzan tempo života koji je mnogima postao norma, a koji je opet pun brige, stresa i straha, zatim određena oboljenja, povrede, kao i druge vrste problema mogu da uzrokuju impotenciju. Iako je u pitanju problem koji nije opasan i koji ni u kom smislu ne ugrožava život pacijenta, impotencija može u velikoj meri da ometa normalan život i mentalno zdravlje muškaraca i zato se smatra medicinskim problemom koji je važno prepoznati na vreme i pravilno ga lečiti.

Sa godinama je sve veća šansa da dođe do erektilne disfunkcije. Samo susretanje sa ovim problemom nije prijatno – osim što fizički utiče na osobu, postoji i ona duga strana psihičke nelagodnosti i odbijanja prihvatanja problema.

Naš urolog specijalista dr Milan Višekruna bio je gost emisije “Glas Zdravlja”. Poslušajte deo intervjua na videu ispod koji se odnosi na rešavanje problema erektilne disfunkcije.

Ceo intrevju sa dr Milanom Višekrunom koji je bio gost emisije “Glas Zdravlja” pogledajte na istoj stranici.

Za početak, hajde da definišemo šta je to erektilna disfuncija i koji su uzroci koji mogu do nje dovesti.

Problem sa erekcijom – uzroci

Šta je impotencija?

Impotencija ili problem sa potencijom jeste delimična ili potpuna nemogućnost muškarca da ima zadovoljavajuću seksualnu aktivnost, odnosno nemogućnost da se postigne ili da se erekcija održi dovoljno dugo tokom seksualnog odnosa kako bi on bio prihvatljiv za oba partnera. Profesionalno, ovo stanje se naziva impotencija ili erektilna disfunkcija.

Iako se impotencija smatra problemom koji je uobičajen kod starijih muškaraca, problem sa impotencijom je prilično čest i kod mlađe populacije. Zapravo, čak 3% muškaraca koji prijavljuju problem sa potencijom, su mlađi od trideset godina. U pitanju je stanje koje je mnogima neprijatno, ali, nakon utvrđivanja osnovnih uzročnika koji su doveli do impotencije, ovo stanje se vrlo efikasno može lečiti.

Uzroci problema sa potencijom

Lek za impotenciju zavisi od uzroka

Zbog različitih faktora koji dovode do impotencije, postoji i više načina lečenja. U zavisnosti od uzroka, koji su doveli do impotencije, ali i specifičnog zdravstvenog stanja i istorije bolesti pacijenta, pravi se i plan lečenja. Čak i u slučajevima kada je uzrok impotencije fizičke prirode, ona i dalje može da ima i psihološke efekte. Impotencija može da dovede do nižeg samopouzdanja i anksioznosti, što dodatno može da otežava erekciju. I zato, plan lečenja može da uključuje i fizičke i psihološke metode. Evo koje sve metode mogu pozitivno da utiču na problem sa potencijom:

Samo u Uronovi rešavanje problema impotencije uz pomoć najsavremenije regenerativne LiSWT terapije.

U najvećem broju slučajeva uzrok problema sa potencijom je nedovoljan dotoko krvi ka penisu, i to se zove Vaskularna Erektilna Disfunkcija. U Uronova centru sprovodimo neinvazivan tretman za rešavanje Vaskularne Erektilne Disfunkcije za koji nije potrebno da se konzumiraju dodatni medikamenti. UU pitanju je lečenje LiSWT regenerativnom terapijom, sa kojom je uz samo 6 terapija u trajanju od po 20 minuta , moguće rešiti problem impotencije. Ova inovativna metoda za rešavanje problema impotencije, jedino je kod nas dostupna na teritoriji jugoistočne Evrope.

Tretman impotencije LiSWT regenerativnom terapijom je potpuno jednostavan.. Terapija se sprovodi bez anestezije, što znači da je bezbolna. Regenerativnim talasima niskog intenziteta vrši se stimulacija protoka krvi i stvaranje se novih krvnih sudova u vaskularnoj mreži penisa.

Ovim terapijskim konceptom, u 85% slučajeva uspešno se rešava problem Vaskularne Erektilne Disfunkcije.

Promena životnog stila

Pored primene najsavremenijeg terapijskog koncepta u Uronvoa centru, pacijent koji ima problem sa Vaskularnom Erektilnom Disfunkcijom, bi morao da promeni i loše životne navike (alkohol, pušenje…).

Evo predloga za izmene u načinu života koje pozitivno utiču na erekciju:

  1. Vežbe za opuštanje i kontrolu stresa (meditacija)
  2. Vežbanje za poboljšanje protoka krvi
  3. Gubitak kilograma kada je to neophodno radi smanjenja krvnog pritiska i poboljšanja nivoa holesterola i testosterona
  4. Promena ishrane, posebno kod muškaraca koji boluju od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti

Kegelove vežbe kao rešenje za impotenciju

Vežbe za jačanje mišićnog dna karlice tzv. Kegelove vežbe nisu rezervisane samo za žene već se preporučuju i muškarcima. Postoje mnogi faktori koji utiču da mišići dna karlice oslabe: dijabetes, hiperaktivna bešika, hirurški zahvat uklanjanja prostate (prostatektomija), Kronova bolest. Vežbanje mišićnog dna karlice najpre se preporučuje za urinarnu i fekalnu inkontinenciju, ali je dokazano da ima pozitivan efekat i kod Vaskularne Erektilne Disfuncije.

Savetovanje kao prirodno rešenje za impotenciju

Impotencija može negativno da utiče na samopoštovanje, libido, a može da dovede muškarca i do stanja depresije i anksioznosti. Zato je veoma važno da se o impotenciji razgovara sa partnerom ali i sa stručnjacima. U slučaju da je impotencija nastala kao rezultat drugih psiholoških problema, poput alkoholizma ili drugih oblika zavisnosti, od presudnog je značaja lečiti i uzrok i posledicu. Produžen problem sa potencijom može produbiti već postojeći psihološki problem kod muškaraca.

Alternativne metode rešavanja problema impotencije

Postoje istraživanja koja potvrđuju da neki biljni supelementi i alternativne terapije, poput akupunkture, nude prirodno rešenje za impotenciju. Opšte je poznato da su rizici povezani sa primenom akupunkture i biljnim suplementima veoma mali. Ipak potrebna su efikasnija i temeljnija istraživanja kako bi se još preciznije potvrdili njihovi efekti. Važno je napomenuti da se i metode alternativne medicine sprovode pod nadzorom lekara.

Kako vratiti potenciju – rezime

U ovom tekstu već smo naveli načine kako vratiti potenciju, ali nije na odmet da rezimiramo sve još jednom. Za početak, ne zaboravite da lečenje potencije neposredno zavisi od otkrivanja uzroka – problem ne može biti trajno rešen ukoliko se ne reši konkretan uzrok koji je doveo do problema sa potencijom.

Već smo naveli da sve vrste kardio vežbi koje poboljšavaju brzinu protoka krvi u organizmu mogu da utiču na poboljšanje erekcije. Pored navedenih, konkretne kegelove vežbe mogu dosta da pomognu jer utiču na jačanje mišića karličnog dna.

Sve ovo bi trebalo da prati promena životnog stila i izbegavanje svih fakora koji negativno mogu da utiču na erekciju, poput pušenja, loše ishrane, konzumiranja alkohola i nedovoljno fizičke aktivnosti.

Ukoliko želite brzo i trajno rešenje za problem vaskularne erektilne funkcije pod vođstvom terapeuta i stručnjaka koji će pratiti ceo proces i voditi vas kroz oporavak uz neinvazivnu metodu i bez upotrebe medikamenata, pozovite nas da zakažemo prvi urološki pregled.

Napravite prvi korak ka uspešnom izlečenju i zakažite pregled na broj 062616804

Kontaktirajte nas da zakažete termin za specijalistički pregled kod našeg urologa specijaliste dr Milana Višekrune , kako bi vam stručno objasnili vašu dijagnozu i potvrdili mogućnost rešavanja mogućeg problema.

Pozovite broj telefona i zakažite termin: 062616804

KONTAKT